Aktuális híreink

 

TÁJÉKOZTATÓ A SAM4S PÉNZTÁRGÉP MEGRENDELŐKNEK

  

    KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

 

    270 DÜ megrendelbe2

  

    Jövőre is használhatja a                       hagyományos pénztárgépét

    Online pénztárgép tudnivalók

 

Bár az online pénztárgép modelljeink engedélyeztetése a vártnál hosszabb ideig húzódik, tartjuk magunkat ahhoz, amit vállaltunk. A kiválasztott készülékeket szállítjuk le, az NR-270-es pénztárgép első 10.000 megrendelője pedig a kedvezményes, nettó százezer forintos áron veheti majd át a pénztárgépet.

Az elmúlt hónapok során az elhúzódó engedélyeztetési eljárások, és a jogszabályváltozások is nehezítették az online pénztárgépeink előállítását. Az eseményeket összefoglalva szeretnénk most tájékoztatást adni azoknak, akik a készülékeinket választották.

Augusztus végén, az elsők között kaptunk forgalmazási engedélyt a Sam4s NR-270-es pénztárgépre. Ezt követően megkezdtük a rendelések felvételét online kiskasszáinkra. Bár az adásvételi szerződések az engedéllyel rendelkező NR-270-es modellre vonatkoztak, lehetőséget biztosítottunk más típusok előrendelésére is (NR-300, NR-240 és NR-440).

Az online pénztárgépeket szeptember végéig kellett megrendelni, a kiszállítást pedig december végéig vállaltuk. Ez az idő ekkor még bőven elegendőnek tűnt a szükséges licencek beszerzésére.

Szeptember közepén az NR-300-as online pénztárgépünk meg is kapta a típusengedélyt, és úgy gondoltuk, hogy rövid időn belül az összes modellünk szállítását megkezdhetjük.

Októberben azonban a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) váratlanul visszavonta az NR-270-es engedélyét, az NR-300 –as pénztárgép piacra dobását pedig bizonyos műszaki feltételekhez kötötte. A döntés meglepett minket: bár korábban valóban hiánypótlásra szólították fel a cégünket, eddigre már az összes szükséges módosítást elvégeztük a 270-es típuson.

A Nemzetgazdasági Minisztérium ezután egy új rendeletet adott ki az online pénztárgépekről, amely kimondta; csak az olyan készülékekre vonatkozó megrendelések elfogadhatóak, melyek az MKEH által engedélyezett típusokra vonatkoznak, és a forgalmazóknak igazolniuk kell az ügyfelek számára, hogy megrendeléseik eljutottak hozzájuk. Az igazolásokat november 25-ig kellett beszerezniük a vásárlóknak.

Ez több szempontból is nehéz helyzetbe hozta cégünket és ügyfeleinket. Sokáig úgy tűnt, hogy az Alt Cash Kft. - vel kötött szerződés nem felel majd meg az új NGM rendeleteknek, és a vásárlóinknak új készüléket kell rendelniük.

Az utolsó pillanatban az NR-300-as azonban megkapta a végleges engedélyt. Viszonteladóink és ügynökeink segítségével felvettük a kapcsolatot ügyfeleinkkel és módosítottuk a szerződést az NR-300-asra, valamint megküldtük a szükséges forgalmazói visszaigazolásokat. A módosítás legfontosabb része a szállítási határidő megváltozása volt, március 31-re. Az elhúzódó engedélyeztetések miatt kényszerültünk erre a lépésre. Ügyfeleink, eddig az időpontig, jogosultak régi, online adatkapcsolatra nem képes készülékeiket használni.

Az igazolások kiállításán túl volt még egy kötelezettségünk. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé le kellett jelentenünk az ügyfeleink adatait. Ezek alapján tartja nyilván az adóhatóság, hogy van -e érvényes megrendelése egy cégnek. Ennek az adatszolgáltatási kötelezettségünknek eleget tettünk, tehát már az adóhatóság nyilvántartásában is szerepelnek a Sam4s pénztárgépekre leadott megrendelések.

A változó jogi környezet és az elhúzódó típusengedélyeztetések ellenére az Alt Cash Kft., mint a Sam4s kizárólagos forgalmazója készen áll arra, hogy teljesítse a megrendeléseket. Az NR-300-as pénztárgépünket hamarosan elkezdjük kiszállítani az ügyfeleinknek. Az NR-240, NR-440-es modelleket már beadtuk engedélyezésre az MKEH-hoz, várhatóan ezeknek is mielőbb meglesz a típusengedélye. Az NR-270-est pedig átalakítjuk az új műszaki feltételeknek megfelelően, hogy újra megkaphassa a szükséges licenszet.

A NAV által nyújtott 50 ezer forintos támogatást 2014-ben is fel lehet majd használni, tehát, bár az eredetileg tervezettnél később, de változatlan feltételekkel tudjuk leszállítani a megrendelt készülékeket.