Aktuális híreink

 

JÖVŐRE IS HASZNÁLHATÓ A HAGYOMÁNYOS PÉNZTÁRGÉP

  

    KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK

 

    300 DÜ megrendelbe2

  

    Online pénztárgép megrendelés

    Online pénztárgép tudnivalók

 

Egy üzletet sem kell bezárni január elsején, ha még nem érkezett meg az online pénztárgép. A hagyományos, és az elektronikus naplós pénztárgépet használók is tovább dolgozhatnak majd a jelenlegi készülékükkel.

A jogszabályok más határidőket szabnak meg a hagyományos és elektronikus naplós pénztárgépek cseréjére. Azonban, függetlenül attól, hogy milyen készüléket használ, jövőre tovább dolgozhat a jelenlegi pénztárgépével.

Ha rendelt online pénztárgépet, és igényelt üzembe helyezési kódot az adóhatóságtól, a hagyományos pénztárgépét egészen addig használhatja, amíg meg nem érkezik az új. Cégünk 2014. március 31-ig vállalta a megrendelt készülékek üzembe helyezését, tehát, ha tőlünk vásárolt legkésőbb eddig az időpontig adhat majd nyugtát a jelenlegi kiskasszájával.

A nagyáruházakban, benzinkutakon és gyógyszertárakban használt elektronikus naplós pénztárgép rendszereket december 31-ig kellene lecserélni az adóhatóság szervereivel összeköthető modellekre.

A NAV legutóbbi közleményéből viszont arra lehet következtetni, hogy bár a határidőt nem változtatják meg, a kereskedelmi rendszerekkel dolgozó üzleteknek sem kell majd bezárniuk. Abban az esetben, ha az üzletek tulajdonosai igényeltek üzembe helyezési kódot, és törekedtek arra, hogy a rendszerük NAV-hoz köthető verzióját beszerezzék, nem fogják megbüntetni őket, ha tovább dolgoznak a jelenlegi készülékeikkel.

Idáig az online pénztárgépek kevesebb, mint három százalékát helyezték csak üzembe, és rendszerek NAV-hoz köthető verziója sok esetben meg sem rendelhető, ezért szakmai szervezetek szerint a tömeges kasszacserére, csak a jövő évben kerülhet majd sor.

                                                                                                                                   2012.12.23.