Miért érdemes POS rendszereket használni? Hol használnak ilyen rendszereket?

A POS rendszereket a kereskedelem, a vendéglátás, az egészségügy és az államigazgatás területén egyaránt alkalmazzák. A használatuk felgyorsítja az értékesítést, és pontos képet ad a forgalomról és a fogyasztók, vagy az ügyfelek szokásairól. Emellett mindhárom területen különböző egyéb előnyöket is nyújthat a POS rendszerek telepítése.

Egy megfelelően beállított rendszer egy élelmiszer-, vagy ruhaüzletben például nyomon követi, hogy mennyi pénz található a kasszában, mennyi termék fogyott, melyek a legnépszerűbb, vagy a legnagyobb hasznot hozó árucikkek és melyek azok, amikből már csak kevés található raktáron. Emellett a POS szoftverek sokat segíthetnek a különböző akciók, promóciók végrehajtásában és nyomon követésében, valamint a lopások csökkentésében.

Az éttermi POS rendszerek azzal képesek jelentősen felgyorsítani a vendégek kiszolgálását, hogy már a rendelés felvételekor megjelenítik a tételeket a konyhán, és rögzítik, hogy melyik asztalnál, milyen sorrendben és mit rendeltek meg. Mindez a pincéreknek és a szakácsoknak egyaránt megkönnyítheti a munkáját.

Az államigazgatás területén a legtöbbször azért használnak POS rendszereket, mert jelentősen felgyorsítják az ügyfélszolgálatok munkáját és alacsony az üzemeltetési költségük. Egy önkormányzatnál például töredékére csökkenthető a várakozási idő, ha a kérelmek egy részét a POS terminálokon keresztül is le lehet adni.

Located in: GYIK