Érdemes –e használt pénztárgépet vásárolnom?

Ha használt pénztárgépet vásárol, akkor ki kell cserélnie a készülék fekete dobozát, az online pénztárgépek esetén pedig valószínüleg új Adóügyi Ellenőrző Egységet kell majd beépíteni a készülékbe. 

Tekintve, hogy a használt pénztárgépek alkatrészeinek cseréje jelentős költséggel jár, a megvásárlásukkal nem takaríthat meg igazán jelentős összeget. Az új Sam4s pénztárgépek beszerzése mellett szólhat még, hogy a legmodernebb technológiát felhasználva készítik el a bizonylatokat, egy év garanciával forgalmazzuk őket, a várható élettartamuk pedig kimagasló. Egy olyan termék vásárlásánál pedig, mellyel az üzlete forgalmát fogja nyomon követni, a megbízhatóság valószínűleg fontosabb az Ön számára, mint néhány ezer forint megtakarítása.

A használt pénztárgép megvásárlását most azért sem tanácsoljuk, mert a hagyományos kiskasszák nem átalakíthatóak az online üzemmódra, az előírásoknak megfelelő módón, hamarosan már csak egy új modellel adhat majd nyugtát.

Ha mindezek ellenére mégis egy használt készülék vásárlása mellett dönt, javasoljuk, vizsgálja meg, hogy a kiválasztott típus szerepel–e a forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek aktuális listáján. Ha nem, akkor ugyanis előfordulhat, hogy nem tud majd a jogszabályi előírásoknak megfelelő számlákat készíteni a segítségével.

Located in: GYIK